Združenje novinarjev in publicistov
Vabilo na dogodek Informacijske pisarne EP IN ZNP natisni

Vabilo


Vabimo vas na dogodek, ki ga organizirata Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani in Združenje novinarjev in publicistov.


Gre za razpravo z naslovom "Pluralnost medijev pri poročanju o evropskih temah", ki bo potekala 20. oktobra 2017 v prostorih Informacijske pisarne Evropskega parlamenta na Dunajski cesti 20 v Ljubljani, in sicer od 9.00 do 10.30.


V razpravi bodo sodelovali nekdanji glavni urednik slovenskega radijskega in televizijskega informativnega uredništva RAI v Trstu Ivo Jevnikar, red. prof. dr. Matevž Tomšič, predsednik ZNP Tino Mamić ter nekdanji odgovorni urednik Dela in urednik Spletnega časopisa Peter Jančič. Razpravo bo povezovala mag. Irena Zagajšek iz Društva za raziskovanje evropskih integracij.


Na dogodek so vabljeni tudi slovenski evropski poslanci in poslanke, pri čemer sta dva udeležbo že potrdila, mediji in širša javnost.


Vabljeni!

 

image1image

 


 
facebook

twitter

Aktualno

Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
Kazenski pregon zoper novinarja Kršinarja

Vabimo vas k spremljanju kazenskega postopka zoper novinarja Reporterja Igorja Kršinarja in fotografa Primoža Lavreta zaradi domnevne razžalitve nekdanjega načelnika jugoslovanske Udbe Silva Gorenca. Predobravnavni narok v zadevi bo potekal v četrtek, 13. novembra, ob 12.30 uri na okrožnem sodišču v Ljubljani, kar je natanko mesec dni potem, ko sta se morala novinar in fotograf zaradi podobnega postopka zglasiti na sodišču na pobudo zasebnega tožilca, nekdanjega načelnika slovenske Udbe Janeza Zemljariča.

Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.