Združenje novinarjev in publicistov
Izjava ZNP v zvezi z izjavo predsednice Konfederacije novinarskih sindikatov RTVS natisni

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) obsojamo prostaški in agresiven diskurz, ki si ga privoščila predsednica Konfederacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija Helena Milinković, ko je na novinarski konferenci dne 14. 11. 2022 vodstvo te ustanove, člane organov upravljanja in vse, ki se z njenimi pogledi ne strinjajo, označila za pse, ki da jih je potrebno odstraniti iz te ustanove. Takšne izjave so v nasprotju s temeljnimi normami civiliziranega komuniciranja in kot takšne zastrupljajo ne samo kolegialne odnose v RTV Slovenija, ampak tudi splošno ozračje v slovenski družbi.

Ob tem z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da je tovrsten govor odmev načina komuniciranja, ki ga prakticirajo najvišji predstavniki oblasti. Tako predsednik vlade svoje politične nasprotnike označuje za "mračne sile", ki jih je treba za vsako celo ustaviti. In za njim to ponavljajo drugi člani vladajoče garniture. Ti s svojo nestrpno retoriko dajejo zgled svojim privržencem, tudi tistim v novinarskih vrstah.

ZNP poziva vse politične, medijske in ostale protagoniste javnega življenja, da se v svojih izjavah izogibajo sramotenju in poniževanju tistih, za katere menijo, da so njihovi nasprotniki.

Upravni odbor ZNP, 16. 11. 2022

 
facebook

twitter

Aktualno

Priča smo najbolj brutalnemu posegu politike v medije do zdaj

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) z zaskrbljenostjo spremljamo namero vladajoče koalicije, da po postopku, ki je predviden tako rekoč za izredne razmere v državi, zamenja vodstvo RTV Slovenija. Tako brutalnemu političnemu posegu politike v javno RTVS in medije do zdaj še nismo bili priča.

Preberite več ...
 
Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.