Združenje novinarjev in publicistov
Zamenjave na Primorskih novicah natisni
Ljubljana, 12.5.2009 - Letos imenovana odgovorna urednica dnevnika Primorske novice Silva Križman je razrešila urednico gospodarsko-politične redakcije Vido Gorjup Posinković in pomočnico izvršnega urednika Majdo Suša. Vodenje gospodarsko-političnega uredništva je prevzela Katja Gleščič. Za izvršno urednico je bila imenovana nekdanja odgovorna urednica Vesna Humar (sicer tudi članica komunistične Zveze borcev), njen pomočnik je Slobodan Valentinčič, urednik v desku pa Miran Kljun. Križmanova je napovedala še nekatere druge prerazporeditve po uredništvih v naslednjih dneh. Nekaj ozadja zamenjav je morda mogoče najti v konfliktih na katere smo v ZNP opozorili že lani po volitvah in zamenjavi vlade, nazadnje z zapisom  Se pripravlja Berufsverbot (prepoved opravljanja poklica) za nekatere novinarje? .

 

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.