Združenje novinarjev in publicistov
Medijske razprave
Zamolčani Türkov brezplačnik natisni

Obstaja resen sum, da volilni štab sedanjega predsednika države dr. Danila Türka predvolilnega brezplačnika Z roko v roki ni prijavil računskemu sodišču skladno z zakonodajo. V poročilu o volilni kampanji je naveden časopis Predsedniške volitve, za katerega so predračun za tisk plačali šest dni po izidu publikacije Z roko v roki. Po preverjenih informacijah so Türkov predvolilni časopis uredili novinarji Dela Revije pod vodstvom odgovorne urednice Obrazov Gordane Sredojević, vendar v poročilu volilnega štaba niso navedeni stroški za novinarsko delo. V uradu predsednika republike na naša konkretna vprašanja ne odgovarjajo.

Preberite več ...
 
Novinarji hočejo samoupravljanje natisni

Tino Mamić

Slovenija ima celo vrsto edinstvenih stvari, ki jih v drugih deželah ne najdeš. Poleg človeške ribice, dvojine in tisočev nepokopanih mrtvecev, pa so slovenski unikum tudi novinarji.

 

Preberite več ...
 
Ko stopiš na žulj ekskluziv(istič)nemu kolumnistu natisni

Matevž Tomšič

Očitno smo v Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) stopili – kaj stopili, skočili – na žulj kolumnististu Vladu Miheljaku. Sicer ne bi skoraj polovice ene svojih zadnjih kolumn posvetil temu združenju, predvsem pa avtorju teh vrstic. In to zaradi neke precej obrobne izjave, ki sem jo podal na tiskovni konferenci, na kateri smo predstavili častno razsodišče združenja, namreč ko sem se obregnil ob dejstvo, da sta v eni od oddaj Odmevi kot politična analitika nastopila človeka, ki sta podpornika iste politične opcije oz. celo iste stranke. In pri tem nisem omenjal nobenih imen – imeni so kasneje dodali mediji, ki so poročali o tej tiskovni konferenci.

 

 

Preberite več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 11
facebook

twitter

Aktualno

Priča smo najbolj brutalnemu posegu politike v medije do zdaj

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) z zaskrbljenostjo spremljamo namero vladajoče koalicije, da po postopku, ki je predviden tako rekoč za izredne razmere v državi, zamenja vodstvo RTV Slovenija. Tako brutalnemu političnemu posegu politike v javno RTVS in medije do zdaj še nismo bili priča.

Preberite več ...
 
Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.