Združenje novinarjev in publicistov
Medijski inšpektor oglobil TV Slovenija natisni
Ljubljana, 14. julija 2009 - Na pritožbo zagorske Ultre, katere solastnik je minister in predsednik stranke Zares Gregor Golobič, je medijski inšpektor oglobil TV Slovenija, ker ni objavila popravka glede posojil, ki jih je Ultra dobila od državne banke NLB. TVS se je na globo pritožila, odgovorni urednik informativnih programov Rajko Gerič pa Ultro in Golobiča poziva k razkritju kreditnih pogodb.

Po navedbah TV Slovenija Ultra vztraja, da je TVS napačno poročala o nezavarovanih posojilih Ultre pri državni NLB; o ponarejenih bančnih dokumentih govori tudi Golobič, vendar tega, da niso pristni, do zdaj v banki po poročanju televizije še niso uradno potrdili.

Po mnenju odgovornega urednika informativnih programov TV Slovenija Rajka Geriča jih "skuša medijski inšpektor ministrstva za kulturo utišati, vendar mu ne bo uspelo". Gerič meni, da ima javnost pravico izvedeti, "kako so podjetja in posamezniki prišli do šestmilijonskega kredita pri državni banki, medtem ko danes podjetja v Sloveniji do tega težko pridejo".

Zato poziva "najbolj transparentno podjetje v Sloveniji in njenega solastnika ministra Gregorja Golobiča, da razkrijejo kreditne pogodbe in nas prepričajo, da so do kreditov prišli kot vsi ostali občani".

Nedopusten napad Gregorja Golobiča na novinarja in urednico TV Slovenija

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.