Združenje novinarjev in publicistov
ZNP poziva premierja k razrešitvi direktorja STA Bojana Veselinoviča natisni

Združenje novinarjev in publicistov vnovič poziva premierja Boruta Pahorja k razrešitvi direktorja STA Bojana Veselinoviča, ki zlorablja svojo funkcijo  v politične namene.

 

Da Veselinovič deluje predvsem kot propagandist vladajoče politične opcije, očitno kaže tudi elektronska pošta z njegovimi nasveti za urad predsednika države, kako je treba odgovarjati na očitke največje opozicijske stranke, ki jo je po nerodnosti poslal v  službo za odnose z javnostjo SDS. K Veselinovičevi razrešitvi smo premierja že pozvali novembra lani, ko je po našem mnenju protipravno odpustil nekdanjega odgovornega urednika STA Boruta Meška, potem ko ga je nekaj mesecev šikaniral. Na Veselinovičeve pritiske kaže tudi več odhodov novinarjev iz STA na druge medije.


V Združenju novinarjev in publicistov smo prepričani, da je STA servis vseh državljanov ne glede na njihovo politično ali drugačno opredelitev, zato Veselinovič ni primeren za njeno vodenje. Od Pahorjeve vlade pričakujemo, da bo končno razrešila spornega direktorja STA Bojana Veselinoviča in na njegovo mesto imenovala bolj strpno in ugledno osebo, ki bo pri opravljanju svoje funkcije sposobna vsaj minimalne ekvidistance do različnih političnih opcij.


 

Združenje novinarjev in publicistov
Upravni svet
Igor Kršinar, predsednik

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.