Združenje novinarjev in publicistov
Sodišče vrnilo Guzeja natisni

Objavljamo začasno odredbo delovnega in socialnega sodišča, ki je razveljavilo sklep programskega sveta o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja RTV Slovenija in vrnilo pooblastila v. d. generalnega direktorja Antona Guzeja. 

Sodišče je v celoti verjelo argumentom, da bi moral programski svet generalnega direktorja izvoliti z večino vseh programskih svetnikov in zgolj z navadno večino, kar pomeni, da je Filliju zmanjkal en glas. Toda predsednik programskega sveta Jernej Pikalo vztraja pri svojem in napoveduje pritožbo na začasno odredbo delovnega in socialnega sodišča. Medtem pa je nastala cela zmešnjava, saj so postali vsi akti, razpisi in zaposlitve, ki jih je v svojem enotedenskem direktorovanju sprejel Filli postali nični. Jernej Pikalo se očitno še vedno ne zaveda, da si je zapravil ves ugled strokovnjaka in se sam degradiral v poslušnega aparatčika, ki bo moral sprejeti odgovornost za morebitno materialno oškodovanje javnega zavoda.

 

SKLEP.pdf

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.