Združenje novinarjev in publicistov
CenzuroFillija na MMC RTV SLO natisni

Združenje novinarjev protestira, ker MMC  noče objaviti naše izjave o politični zlorabi oddaje Ugani kdo pride na večerjo, čeprav sta jih k temu pozvala predsednik ZNP Igor Kršinar in v imenu ZNP RTV Vinko Vasle. Mimogrede: tega dne je vlogo urednika na MMC opravljal Lan Dečman, to je tisti sindikalist, ki je pomagal rušiti odgovornega urednika Uroša Urbanijo. Tako postaja bolj jasno, zakaj je vodstvo RTV opravilo politično čistko na MMC-ju : da lahko tisti, ki jih je – tako kot Dečmana – nastavila, izvajajo cenzuro.

http://www.znp.si/component/content/article/1-glavne-novice/285-politicna-zloraba-zabavno-kulinaricne-oddaje-tvs

Opomba: Cenzuro na MMC izvajajo nastavljenci generalnega direktorja RTVS Marka Fillija.

 
facebook

twitter

Aktualno

Priča smo najbolj brutalnemu posegu politike v medije do zdaj

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) z zaskrbljenostjo spremljamo namero vladajoče koalicije, da po postopku, ki je predviden tako rekoč za izredne razmere v državi, zamenja vodstvo RTV Slovenija. Tako brutalnemu političnemu posegu politike v javno RTVS in medije do zdaj še nismo bili priča.

Preberite več ...
 
Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.