Združenje novinarjev in publicistov
Se pripravlja Berufsverbot (prepoved opravljanja poklica) za nekatere novinarje? natisni

Komentarja dveh novinarjev Primorskih novic sta lani tako razjezila nekatere njune sodelavce, da so začeli zbirati peticijo v protest proti njuni objavi. Zabolelo je, ker je bilo zapisano v komentarju res in se tudi uresničuje. Novinarja sta veliko tvegala, ker sta napisala kar večini ni všeč in kar ni v skladu s pričakovanji vladajočih, ki - kot je razvidno zadnje tedne - počnejo tisto, kar je v komentarju napovedano. Ima javnost pravico vedeti?  

Glej povezavo na spletno stran člana ZNP Tina Mamiča

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.