Združenje novinarjev in publicistov
Ministrstvo odgovarja - Za kaj le? natisni

 Ljubljana, 9.4. - Združenje novinarjev ni trdilo, da je ministrstvo za kulturo ravnalo kakorkoli napačno, ko je v strokovno skupino, ki pripravlja spremembe medijske zakonodaje, povabilo dr. Mateja Makaroviča in nekatere druge eminentne strokovnjake. Neresnična pa je trditev ministrstva, ko odgovarja ZNP, da je bil g. Makarovič povabljen kot predstavnik ali zastopnik ZNP. O tem ni bil obveščen g. Makarovič, o tem ni bilo obveščeno Združenje in tudi javnost ne, vsaj ne v sporočilih in sklepih, ki jih oblikuje ministrstvo. Da včasih zavajajo slabi novinarji, vemo. Da to počne kar ministrstvo za kulturo v sporočilih za javnost, je pa novost. Združenje je opozorilo, da je v strokovni skupini ministrstva vrsta posameznikov brez formalne izobrazbe, ki so javno znani predstavniki nekaterih novinarskih organizacij in (bolj levo usmerjenih) medijev, na kar pa se ministrstvo ne odziva. V ZNP upamo, da tem "strokovnjakom" ne bo uspelo še bolj popularizirati čudaške zamisli, da bi "po vzoru BBC" poskrbeli za monopolne dobičke ameriških lastnikov komercialne televizije na račun slovenskih podjetij s prepovedjo oglaševanja na javni RTV, ki na konkurenčnem trgu pomeni kakšnih 20 milijonov evrov prihodkov letno. Če konkurenco vlada onemogoči - pa še več.

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.