Združenje novinarjev in publicistov
V ZNP obsojamo napade na novinarje med protesti natisni

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) ostro obsojamo napad, ki se je zgodil na današnjem protestu proti ukrepom za zajezitev epidemije, ko je eden od protestnikov na Celovški cesti fizično napadel ekipo POP TV in enega člana ekipe poškodoval.

Takšno nasilje nad novinarji na protestih, uperjenim proti ukrepom, postajajo že stalnica, kar nas izredno skrbi. Novinarji opravljajo le svoje delo, zato ne smejo biti tarča takšnega ali drugačnega nasilja.

Ker so napad posnele tudi kamere, pričakujemo, da bo policija napadalca odkrila in ustrezno ukrepala.

V ZNP se zavzemamo za ničelno toleranco do vseh oblik nasilja na protestih, in sicer v družbenem diskurzu, prav tako pozivamo k profesionalnemju poročanju vseh medijev, posebej ko gre za neprijavljene proteste.

Upravni odbor ZNP (29.9.2021)

 
facebook

twitter

Aktualno

Priča smo najbolj brutalnemu posegu politike v medije do zdaj

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) z zaskrbljenostjo spremljamo namero vladajoče koalicije, da po postopku, ki je predviden tako rekoč za izredne razmere v državi, zamenja vodstvo RTV Slovenija. Tako brutalnemu političnemu posegu politike v javno RTVS in medije do zdaj še nismo bili priča.

Preberite več ...
 
Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.