Združenje novinarjev in publicistov
Tudi informacijska pooblaščenka nezadovoljna s predlogom zakona o medijih natisni

Opozorila informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar o krčenju pravice medijev do informacije, ki ga prinaša novi zakon o medijih, potrjuje naše navedbe, da je predlagani zakon slab in da ga je treba v celoti zavrniti. Po sedanjem veljavnem zakonu o medijih imamo novinarji vsaj to možnost, da se v primeru neodgovora uradnega organa lahko pritožimo informacijski pooblaščenki. Zato še enkrat pozivamo poslance, da predlagani zakon zavrnejo.

 

Igor Kršinar, predsednik Združenja novinarjev in publicistov

Ljubljana, 15. julija 2011

 

Predlog zakona o medijih: odziv informacijskega pooblaščenca

http://www.ip-rs.si/novice/detajl/predlog-zakona-o-medijih-odziv-informacijskega-pooblascenca/?cHash=c612e92d66241d530a3efa61ba954753

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.