Združenje novinarjev in publicistov
Tudi informacijska pooblaščenka nezadovoljna s predlogom zakona o medijih natisni

Opozorila informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar o krčenju pravice medijev do informacije, ki ga prinaša novi zakon o medijih, potrjuje naše navedbe, da je predlagani zakon slab in da ga je treba v celoti zavrniti. Po sedanjem veljavnem zakonu o medijih imamo novinarji vsaj to možnost, da se v primeru neodgovora uradnega organa lahko pritožimo informacijski pooblaščenki. Zato še enkrat pozivamo poslance, da predlagani zakon zavrnejo.

 

Igor Kršinar, predsednik Združenja novinarjev in publicistov

Ljubljana, 15. julija 2011

 

Predlog zakona o medijih: odziv informacijskega pooblaščenca

http://www.ip-rs.si/novice/detajl/predlog-zakona-o-medijih-odziv-informacijskega-pooblascenca/?cHash=c612e92d66241d530a3efa61ba954753

 
facebook

twitter

Aktualno

Priča smo najbolj brutalnemu posegu politike v medije do zdaj

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) z zaskrbljenostjo spremljamo namero vladajoče koalicije, da po postopku, ki je predviden tako rekoč za izredne razmere v državi, zamenja vodstvo RTV Slovenija. Tako brutalnemu političnemu posegu politike v javno RTVS in medije do zdaj še nismo bili priča.

Preberite več ...
 
Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.