Združenje novinarjev in publicistov
Article 19 opozarja na državni pregon novinarjev v Sloveniji natisni

Mednarodna organizacija Article 19 za Slovenijo navaja, da je slovenski parlament sprejel novi kazenski zakonik leta 2008, v katerem ni dekriminaliziral obrekovanje. Namesto tega je celo razširil kazensko odgovornost na urednike, izdajatelje in tiskarska podjetja. Javne osebnosti vključno s predsednikom zato skušajo sprožati obtožnice proti novinarjem.

 

 

Article 19 je organizacija za človekove pravice s specifičnim mandatom in se osredotoča na zaščito in spodbujanje svobode izražanja in svobode obveščanja po vsem svetu.

 

Povezava:
http://www.article19.org/advocacy/defamationmap/map/

 

Kliknite državo.

 

Povezava na spletno stran organizacije Article 19

http://www.article19.org

 

 
facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.