Združenje novinarjev in publicistov
Article 19 opozarja na državni pregon novinarjev v Sloveniji natisni

Mednarodna organizacija Article 19 za Slovenijo navaja, da je slovenski parlament sprejel novi kazenski zakonik leta 2008, v katerem ni dekriminaliziral obrekovanje. Namesto tega je celo razširil kazensko odgovornost na urednike, izdajatelje in tiskarska podjetja. Javne osebnosti vključno s predsednikom zato skušajo sprožati obtožnice proti novinarjem.

 

 

Article 19 je organizacija za človekove pravice s specifičnim mandatom in se osredotoča na zaščito in spodbujanje svobode izražanja in svobode obveščanja po vsem svetu.

 

Povezava:
http://www.article19.org/advocacy/defamationmap/map/

 

Kliknite državo.

 

Povezava na spletno stran organizacije Article 19

http://www.article19.org

 

 
facebook

twitter

Aktualno

Priča smo najbolj brutalnemu posegu politike v medije do zdaj

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) z zaskrbljenostjo spremljamo namero vladajoče koalicije, da po postopku, ki je predviden tako rekoč za izredne razmere v državi, zamenja vodstvo RTV Slovenija. Tako brutalnemu političnemu posegu politike v javno RTVS in medije do zdaj še nismo bili priča.

Preberite več ...
 
Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.