Združenje novinarjev in publicistov
Zavarujte novinarje in fotografe pred grožnjami "balkanskih bojevnikov"! natisni

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) obsoja grožnje, ki so jih na obravnavah v sojenju slovenskemu delu t. i. narkokartela Darka Šarića s strani obtoženih deležni novinarji in fotografi. Zadnji takšen incident se je zgodil včeraj, ko so obtoženi pred obravnavo verbalno grozili fotografom novinarskih hiš in njihovim družinam, čeprav so slednji samo opravljali svoje delo. Takšne grožnje predstavljajo nedopusten napad na delo novinarjev in fotografov ter posledično na medijsko svobodo in jih je treba zato ostro obsoditi. Policijo ter Vrhovno sodišče RS in ministrstvo za pravosodje ob tem tudi pozivamo, da novinarjem zagotovijo ustrezno varnost pri spremljanju sodnih obravnav.

Združenje novinarjev in publicistov

Upravni svet

Ljubljana, 24. avgusta 2011

 
facebook

twitter

Aktualno

Priča smo najbolj brutalnemu posegu politike v medije do zdaj

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) z zaskrbljenostjo spremljamo namero vladajoče koalicije, da po postopku, ki je predviden tako rekoč za izredne razmere v državi, zamenja vodstvo RTV Slovenija. Tako brutalnemu političnemu posegu politike v javno RTVS in medije do zdaj še nismo bili priča.

Preberite več ...
 
Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.