Združenje novinarjev in publicistov
Izredni občni zbor ZNP in prva podelitev nagrade Boruta Meška natisni
Pred dvema letoma je Slovenska tiskovna agencija odpustila Boruta Meška. Politični obračun nad njim se je začel že kmalu za tem, ko je Pahorjeva vlada za direktorja STA imenovala Bojana Veselinoviča. Zaradi šikaniranja je moral Meško na daljšo bolniško, a se to kljub temu ni končalo, temveč celo stopnjevalo. V času, ko je bil odpuščen, je bil na zdravstvenih preiskavah, ki so potrdile raka. Meško je zaradi sporne prekinitve delovnega razmerja tožil STA, žal pa ni dočakal konca sodnega postopka, ki se je končal s poravnavo. Umrl je 20. maja lani.
V njegov spomin bo Združenje novinarjev in publicistov letos prvič podelilo Meškova priznanja za dosežke v novinarstvu. O tem se bomo med drugim pogovorili tudi na občnem zboru, ki bo v soboto, 12. novembra ob 10. uri na kraju, kjer smo se zbrali pred pol leta.
Vabljeni!
Združenje novinarjev in publicistov,
Igor Kršinar, predsednik
 
facebook

twitter

Aktualno

Priča smo najbolj brutalnemu posegu politike v medije do zdaj

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) z zaskrbljenostjo spremljamo namero vladajoče koalicije, da po postopku, ki je predviden tako rekoč za izredne razmere v državi, zamenja vodstvo RTV Slovenija. Tako brutalnemu političnemu posegu politike v javno RTVS in medije do zdaj še nismo bili priča.

Preberite več ...
 
Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.