Za izpad prihodkov RTVS je odgovorna ministrica Majda Širca in ne volivci natisni
Ministrica za kulturo Majda Širca je na včerajšnji seji parlamentarnega odbora za kulturo, šolstvo, šport in mladino med drugim dejala, da so za izpad 4,9 milijona evrov, ki jih je utrpel zavod RTV Slovenija, krivi tisti, ki so nasprotovali novemu zakonu o RTV. Ker je temu zakonu, ki ga je pripravilo njeno ministrstvo in je zanj polno odgovorna ministrica Širca, odločno nasprotovalo tudi naše združenje, seveda protestiramo proti takšni njeni sprenevedavi trditvi in menimo, da ministrica za kulturo zavaja z zamenjavo vzroka in posledice!

Zato lastno malomarnost in popolno neodgovornost, zaradi katere je RTV Slovenija spravila ob 4,9 milijona evrov (ali skoraj dvanajstino letnih prihodkov) zdaj pripisuje volivcem, ki so na referendumu njen zakon zavrnili.

V resnici je bila ministrica Majda Širca tako zelo v naprej prepričana, da bo njen zakon na referendumu potrjen, da je »pozabila« predhodno pripraviti zakonske določbe, ki bi ne glede na rezultat referenduma omogočale neovirano zbiranje RTV prispevka. Prelaganje njene odgovornosti na volivce je moralno zavržno. Zato združenje ministrico Majdo Širca poziva, da se volivcem zaradi tega nedemokratičnega verbalnega zdrsa opraviči in da sama prevzame odgovornost za veliko škodo, ki jo je povzročila RTV Slovenija.

Upravni svet združenja

Igor Kršinar, predsednik združenja