Združenje novinarjev in publicistov
Članstvo
Članstvo natisni

Član Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) lahko postane vsak, ki se ukvarja z novinarsko, publicistično, uredniško ali sorodno dejavnostjo. Kot člani ZNP smo med drugim deležni strokovnega svetovanja, pomoči v pravnih sporih, vzpostavljamo pa tudi komunikacijo in vzajemno solidarnost med člani ZNP.

Vaš interes za sodelovanje v združenju sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Pristopno izjavo prikličete tudi na naši spletni strani:  pristopna izjava . Izpolnjeno in lastnoročno podpisano izjavo vrnete (poskenirano) z elektronskim sporočilom ali navadno pošto na naslov: Združenje novinarjev in publicistov, K Roku 155, 8000 Novo mesto.

Članstvo v ZNP prične teči z dnem vplačila članarine, ki po sklepu upravnega sveta za redno zaposlene znaša 30 evrov na mesec, za upokojence, samozaposlene, študente in tiste brez rednih dohodkov pa 20 evrov. Nakažete jo na račun ZNP pri NLB, številka računa: SI56 0204 4025 7051 404, namen: ZNP/članarina (pripišite leto, za katero plačujete članarino). Potrdilo o vpisu v seznam članstva vam bomo poslali po e-pošti oziroma  po navadni pošti.

 
Pristopna izjava natisni
Preberite več ...
 


facebook

twitter

Aktualno

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje


Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.

Preberite več ...
 
Vabilo

Vabljeni k ogledu pogovorov s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jih bo v živo prenašal www.euportal.siPogovori bodo potekali v torek, 2. 2., med 15.30 in 17.30, in v sredo, 3. 2.,  med 17.00 in 18.30.

 
Gregor Knafeljc, stara zgodba
Mnogi novinarji glasno protestirajo, ker je novi odgovorni urednik tiskovni predstavnik podjetja brez ene same izkušnje iz novinarstva. Seveda je to sprenevedanje. V slovenskem medijskem prostoru je bilo podobnih nastavitev s strani kapitala (beri: politike) že nič koliko. Tu izkušnja manj ali več ni pomenila praktično nič. Še več, mnogi izkušeni novinarji in uredniki, ki so postali odgovorni uredniki, so bili povsem nesposobni. Da je to res vidimo njihove rezultate - naklade in branosti so zaradi nesposobnega vodenja tako padle, da se nekateri mediji ne bodo nikoli več pobrali. Mnogi zato životarijo in odpuščajo, nekateri pa bodo celo povsem propadli.
Preberite več ...
 
© 2007 Združenje novinarjev in publicistov.
Izdelava spletne strani: Alteralis, Matej Puntar s.p.
Vaš brskalnik ne podpira CSS-a.