Zavarujte novinarje in fotografe pred grožnjami "balkanskih bojevnikov"! natisni

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) obsoja grožnje, ki so jih na obravnavah v sojenju slovenskemu delu t. i. narkokartela Darka Šarića s strani obtoženih deležni novinarji in fotografi. Zadnji takšen incident se je zgodil včeraj, ko so obtoženi pred obravnavo verbalno grozili fotografom novinarskih hiš in njihovim družinam, čeprav so slednji samo opravljali svoje delo. Takšne grožnje predstavljajo nedopusten napad na delo novinarjev in fotografov ter posledično na medijsko svobodo in jih je treba zato ostro obsoditi. Policijo ter Vrhovno sodišče RS in ministrstvo za pravosodje ob tem tudi pozivamo, da novinarjem zagotovijo ustrezno varnost pri spremljanju sodnih obravnav.

Upravni svet

Ljubljana, 24. avgusta 2011