CenzuroFillija na MMC RTV SLO natisni

Združenje novinarjev protestira, ker MMC  noče objaviti naše izjave o politični zlorabi oddaje Ugani kdo pride na večerjo, čeprav sta jih k temu pozvala predsednik ZNP Igor Kršinar in v imenu ZNP RTV Vinko Vasle. Mimogrede: tega dne je vlogo urednika na MMC opravljal Lan Dečman, to je tisti sindikalist, ki je pomagal rušiti odgovornega urednika Uroša Urbanijo. Tako postaja bolj jasno, zakaj je vodstvo RTV opravilo politično čistko na MMC-ju : da lahko tisti, ki jih je – tako kot Dečmana – nastavila, izvajajo cenzuro.

Opomba: Cenzuro na MMC izvajajo nastavljenci generalnega direktorja RTVS Marka Fillija.

Stališče ZNP o popravkih medijske zakonodaje

Stališče in predlogi Združenja novinarjev in publicistov o treh predlogih novel, ki jih je v javno obravnavo dalo ministrstvo za kulturo.